TOP

BiActive

BiActive

Πολιτική Απορρήτου

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων (εφεξής «Πολιτική») έχει υιοθετηθεί από την Εταιρεία με την επωνυμία ……………. και το διακριτικό τίτλο BIACTIVE ΑΕ που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Χεύδεν ,αρ.3 ….., τηλ. ………210…8215050…………,email ……..sales@biactive.gr………… (εφεξής «Εταιρεία»), η οποία είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων που μας χορηγείτε κατά τη χρήση του Hλεκτρονικού μας Kαταστήματος (e-shop) και είναι αρμόδια να σας παρέχει όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστείτε.

Στην BIACTIVEΑΕ σεβόμαστε την ανησυχία σας αναφορικά στην προστασία των προσωπικών σας δεδομένων .Γι’ αυτό, όλα τα συστήματα της Εταιρείας μας, αλλά και αυτή η ιστοσελίδα έχουν σχεδιαστεί και λειτουργούν σύμφωνα με την εφαρμοστέα Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία για την προστασία δεδομένων (ιδίως με τον Κανονισμό ΕΕ 679/2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών-εφεξής «GDPR»-και τον Ν. 4624/2019). Η παρούσα Πολιτική εξηγεί πώς επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα που λαμβάνουμε μέσω της ιστοσελίδας μας και κατά την επικοινωνία μας με οποιοδήποτε μέσο και περιγράφει, μεταξύ άλλων, τα δικαιώματά σας σχετικά με τη χρήση, την πρόσβαση, τη διόρθωση και τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων. Η δημιουργία λογαριασμού, η πραγματοποίηση οποιασδήποτε αγοράς, καθώς και η επικοινωνία με την εταιρεία μας και εν γένει η ασφάλεια των συναλλαγών σας μέσω του ιστοτόπου www.biactive.gr (στο εξής θα αναφέρεται ως “Ιστοσελίδα”) διέπονται από τους όρους που τίθενται στην παρούσα Πολιτική καθώς και τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της και προϋποθέτουν την ανεπιφύλαχτη αποδοχή τους. 

O φορέας που ευθύνεται για τη συλλογή και την επεξεργασία των δεδομένων (Υπεύθυνος Επεξεργασίας) στα πλαίσια αυτή της πολιτικής είναι η BIACTIVE ΑΕ. Σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (G.D.P.R) της 27ης Απριλίου 2016, η παρούσα Πολιτική περιγράφει τον τύπο των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε, τον τρόπο χρήσης και επεξεργασίας τους καθώς και με ποιον τα μοιραζόμαστε. Επιπροσθέτως, η Πολιτική Προστασίας Δεδομένων μας, περιγράφει τα μέτρα που παίρνουμε για να προστατέψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, πώς να ασκήσετε τα δικαιώματά σας και πώς να επικοινωνήσετε μαζί μας.

1. Έννοια, συλλογή και θεμιτή χρήση Προσωπικών Δεδομένων.

1.1 Έννοια

Προσωπικά Δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται σε εσάς ή μπορεί να αποδοθεί σε εσάς και που μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε. Τέτοια στοιχεία αποτελούν, για παράδειγμα, το όνομα, επώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμός τηλεφώνου, e-mail, όνομα χρήστη, κωδικός πρόσβασης κ.α. Επιπλέον, προσωπικά δεδομένα αποτελούν και ορισμένα τεχνικά στοιχείαπου σας αφορούν, όπως για παράδειγμα η διεύθυνση IP σας ή οι ιστοσελίδες από τις οποίες εισήλθατε στην ιστοσελίδα μας κ.α. Περαιτέρω, ως προσωπικά δεδομένα ειδικών κατηγοριών (ευαίσθητα δεδομένα) αντιμετωπίζονται, ενδεικτικά, τα στοιχεία που αφορούν την κατάσταση της υγείας σας. 

1.1. Θεμιτή συλλογή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η οικειοθελής παροχή των παραπάνω δεδομένων, κατά τη διάρκεια της περιήγησής σας στην ιστοσελίδα μας καθώς και της χρήσης των εφαρμογών της, συνιστά ρητή συγκατάθεση γνωστοποίησης αυτών, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 του Κανονισμού 679/2016. Η συλλογή προσωπικών δεδομένων γίνεται κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στην Ιστοσελίδα και συνιστά κατά τόπους προϋπόθεση για ορισμένες σύμφωνες προς το σκοπό της εφαρμογές, δεδομένης της εκάστοτε ρητής συγκατάθεσής σας. Παραδείγματος χάριν, σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης της Ιστοσελίδας, ήδη η πρόσβαση σε αυτήν για το σκοπό της πραγματοποίησης αγορών σημαίνει την γνωστοποίηση προς την εταιρεία μας ορισμένων -μη ευαίσθητων- προσωπικών δεδομένων. Αντίθετα, στην περίπτωση που επιλέξετε, όπως δικαιούστε, την κατά περίπτωση μη παροχή ορισμένων δεδομένων, αυτό μπορεί να επηρεάσει την περιήγησή σας στην Ιστοσελίδα ή τις υπηρεσίες τις οποίες μπορούμε να σας προσφέρουμε. 

Ειδικότερα: 

Τα είδη των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε σχετικά με εσάς περιλαμβάνουν μόνο απαραίτητες πληροφορίες που χρειαζόμαστε για συγκεκριμένους κάθε φορά σκοπούς, σύμφωνα με τα κατωτέρω. Πιο συγκεκριμένα, ενδέχεται να επεξεργαστούμε, ιδίως, τα ακόλουθα είδη προσωπικών δεδομένων σχετικά με εσάς:

– στοιχεία επικοινωνίας και προσωπικά στοιχεία (π.χ. όνομα, διεύθυνση κατοικίας, αριθμός τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου),

– επικοινωνίες που ανταλλάσσετε μαζί μας ή απευθύνετε σε εμάς μέσω επιστολών, ηλεκτρονικών μηνυμάτων και κλήσεων, πριν ή και μετά την παραγγελία σας,

– στοιχεία δημιουργίας προσωπικού λογαριασμού στο Ηλεκτρονικό μας Κατάστημα και εισόδου σε αυτόν (π.χ. όνομα χρήστη, κωδικός, ιστορικό παραγγελιών),

– στοιχεία σχετικά με τις αγορές σας (είδη που αγοράσθηκαν, αξία, ημερομηνία αγοράς και άλλες πληροφορίες που επιλέγετε να μας δώσετε κατά την παραγγελία σας),

– με αυτοματοποιημένα μέσα συλλέγουμε γενικά τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή σας, όπως τη διεύθυνση IP ή άλλο αναγνωριστικό στοιχείο της συσκευής, τον τύπο συσκευής που χρησιμοποιείτε και την έκδοση του λειτουργικού συστήματος. 

Θα επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας μόνον εφόσον:

– έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας, η οποία είναι ελεύθερη ανακλητή, δηλαδή μπορείτε να την αποσύρετε οποιαδήποτε στιγμή, όπως περιγράφεται λεπτομερώς παρακάτω (π.χ. δημιουργία λογαριασμού),

– η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση των συμβατικών μας υποχρεώσεων και την παροχή των αγαθών και υπηρεσιών μας σε εσάς, ιδίως σχετικά με την εκτέλεση των παραγγελιών σας,

-η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση με τις εκ του νόμου υποχρεώσεις μας (π.χ. για φορολογικούς σκοπούς) ή/και η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη διαφύλαξη των έννομων συμφερόντων της Εταιρείας μας (π.χ. βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών, διασφάλιση ασφαλών συνδέσεων στο διαδίκτυο, συλλογή στατιστικών στοιχείων).

1.2. Αθέμιτη συλλογή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Δεν λαμβάνουμε στο πλαίσιο της συνήθους λειτουργίας μας προσωπικά δεδομένα ειδικών κατηγοριών («ευαίσθητα»). Σε περίπτωση που συλλέξουμε τέτοιου είδους δεδομένα, θα τα επεξεργαστούμε περαιτέρω μόνο εάν δώσετε τη ρητή συγκατάθεσή σας ή βάσει εκ του νόμου υποχρέωσής μας (π.χ. ιδίως αναφορικά με τους εργαζομένους μας), σε κάθε δε περίπτωση σύμφωνα με τις εφαρμοστέες, οικείες νομοθετικές διατάξεις.

Επίσης, δεν λαμβάνουμε στο πλαίσιο της συνήθους λειτουργίας μας προσωπικά δεδομένα ανηλίκων κάτω των 16 ετών. Αν παρ’ όλα αυτά, μας αποσταλούν τέτοιου είδους πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να προχωρήσουμε στη διαγραφή τους.

1.3. Σκοπός και εφαρμογές επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ενδέχεται να επεξεργαστούμε προσωπικά σας δεδομένα ιδίως στις ακόλουθες περιπτώσεις:

– για να εκτελέσουμε τις παραγγελίες σας και να σας αποστείλουμε τα προϊόντα που αγοράζετε από το e-shop μας,

– για να επικοινωνήσουμε μαζί σας, πριν ή και μετά την παραγγελία σας,

– για να φυλάσσουμε τα δεδομένα σας σε σύστημα αρχειοθέτησης στη βάση δεδομένων μας, εφόσον έχετε δημιουργήσει λογαριασμό,

– για να επιβεβαιώσουμε την πληρωμή των παραγγελιών σας και εν γένει για λογιστικούς και φορολογικούς σκοπούς,

– για την ανάπτυξη και βελτίωση των υπηρεσιών μας και τη συλλογή στατιστικών στοιχείων,

– για διαφημιστικούς σκοπούς και σκοπούς προώθησης των προϊόντων μας, εφόσον έχετε ζητήσει να λαμβάνετε τα newsletters μας.

Πιο αναλυτικά:

1.3.1.Επισκέπτες της Ιστοσελίδας μας: Διευθύνσεις IP – Cookies

1.3.1.1. Διευθύνσεις IP και αρχεία log: Τα αρχεία log είναι αρχεία διακομιστή που δημιουργούνται αυτόματα όταν κάποιος χρήστης επισκέπτεται μια ιστοσελίδα. Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας ή ανοίγετε ηλεκτρονική αλληλογραφία από εμάς, οι διακομιστές μας (servers) ενδέχεται να καταγράφουν δεδομένα σχετικά με τη συσκευή σας και το δίκτυο που χρησιμοποιείτε για να επικοινωνήσετε μαζί μας, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης ηλεκτρονικού σας πρωτοκόλλου (IP address). Η διεύθυνση IP είναι μια σειρά αριθμών που αναγνωρίζουν τον υπολογιστή σας και μπορεί να τη χρησιμοποιήσουμε για την ανάλυση της κίνησής σας αποκλειστικά και μόνο στην ιστοσελίδα μας, τη διαχείριση του συστήματός μας, τη διερεύνηση τυχόν ζητημάτων ασφάλειας και την κατάρτιση ανώνυμων στατιστικών σχετικά με τη χρήση της ιστοσελίδας μας. 

1.3.1.2. Cookies: Τα cookies είναι μικρά πακέτα δεδομένων (αρχείων κειμένων) που αποθηκεύονται στη συσκευή από την οποία χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας και ειδικότερα στο σκληρό δίσκο της. Καθένα από τα cookies έχει έναν μοναδικό κώδικα, ο οποίος χρησιμοποιείται για να αναγνωρίζει τον υπολογιστή κάθε φορά που κάποιος χρήστης του επισκέπτεται ξανά την ίδια ιστοσελίδα. Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε τα cookies αποκλειστικά με τους εξής σκοπούς: για να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία της ιστοσελίδας, για να θυμόμαστε τους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες, για να γνωρίζουμε την εμπειρία σας κατά την πλοήγηση και να συλλέξουμε ανώνυμα δεδομένα (third party cookies) για στατιστικές αναλύσεις, όπως το ποια σημεία επισκεφθήκατε και για πόσο χρόνο χρησιμοποιήσατε την ιστοσελίδα μας. 

Τα στοιχεία που συλλέγουν τα Cookies για τους παραπάνω σκοπούς μπορεί να περιλαμβάνουν τον τύπο του φυλλομετρητή (browser) που χρησιμοποιείτε, το είδος του υπολογιστή/συσκευής, το λειτουργικό του σύστημα, τους παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών, τα προϊόντα που βλέπετε, την IP διεύθυνση της συσκευής σας, το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας.

Η Εταιρεία μας χρησιμοποιεί Cookies για τη σύνδεσή σας στο λογαριασμό σας και την απομνημόνευση των στοιχείων σας σε κάθε επόμενη σύνδεση σε αυτόν, για την διατήρηση των προϊόντων που αποθηκεύετε στο καλάθι σας κ.α.

Επιπλέον, χρησιμοποιούνται από εμάς για σκοπούς διαφήμισης και προώθησης, για στατιστικούς σκοπούς, για σκοπούς έρευνας αγοράς, για τη βελτιστοποίηση των προϊόντων και υπηρεσιών μας, για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας του διαδικτυακού τόπου και τη βελτίωση και αναβάθμιση του περιεχομένου του.

Με την περιήγησή σας στο e-shop μας και την πραγματοποίηση αγορών σε αυτό, συναινείτε στην επεξεργασία από την Εταιρεία των πληροφοριών που συλλέγει από εσάς με τη χρήση των Cookies. 

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να αποτρέψετε τη λειτουργία των cookies, στην επιλογή «Βοήθεια» στη γραμμή εργαλείων των περισσότερων περιηγητών αναγράφεται πώς μπορείτε να αποτρέψετε την αποδοχή της χρήσης cookies, πώς να ειδοποιηθείτε όταν λαμβάνετε νέο cookie και πώς να απενεργοποιήσετε τα ήδη υπάρχοντα cookies. Σε περίπτωση που απενεργοποιήσετε τα cookies, θα έχετε ακόμη τη δυνατότητα να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα, αλλά πιθανόν η χρήση ορισμένων λειτουργιών να είναι περιορισμένη καθώς κι η πλήρης αξιοποίηση όλων των λειτουργιών της ιστοσελίδας μας.
Πιθανόν ορισμένοι συνεργάτες ή κάτοχοι ιστοσελίδων οι οποίες οδηγούν στον παρόντα ιστότοπο να χρησιμοποιούν cookies. Ωστόσο, δεν έχουμε πρόσβαση ή έλεγχο σε αυτά και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τη χρήση τους.

1.3.1.3. Περαιτέρω, μπορεί να χρησιμοποιούμε υπηρεσίες ανάλυσης ιστού (analytics) τρίτων μερών στην ιστοσελίδα μας, όπως το Google Analytics. Οι πάροχοι υπηρεσιών ανάλυσης που διαχειρίζονται αυτές τις υπηρεσίες, χρησιμοποιούν τεχνολογίες, όπως τα cookies, για να μας βοηθήσουν να καταγράψουμε και να κατανοήσουμε περισσότερα για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε και αποκτάτε πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας, το οποίο μας επιτρέπει να βελτιώσουμε την εμπειρία σας ως χρήστες και να χτίσουμε μία ιστοσελίδα που εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες σας. 

1.3.2. Εγγραφή Μέλους – Δημιουργία Λογαριασμού

Κατά τη διαδικασία εγγραφής σας ως μέλους στο Ηλεκτρονικό μας Κατάστημα, η Εταιρεία μας συλλέγει τα προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε οικειοθελώς και συγκεκριμένα, ως υποχρεωτικά πεδία, το όνομα, επώνυμο, διεύθυνση, e-mail, αριθμό τηλεφώνου, όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης

Η Εταιρεία μας χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά με σκοπό να δημιουργήσει το λογαριασμό σας, μέσω του οποίου μπορείτε να κάνετε τις παραγγελίες σας και να βλέπετε το ιστορικό των συναλλαγών σας, ενώ παράλληλα διατηρούμε τον κωδικό πρόσβασής σας, προκειμένου η ιστοσελίδα μας να επιτρέπει την πρόσβασή σας στο λογαριασμό σας, κάθε φορά που συνδέεστε σε αυτόν.

1.3.3. Εγγραφή στην υπηρεσία Newsletters

Δεν θα σας στείλουμε Newsletters, για οποιοδήποτε σκοπό διαφήμισης ή προώθησης των προϊόντων μας, παρά μόνο αν και μόνο αν επιλέξετε εσείς να κάνετε εγγραφή στην υπηρεσία Newsletters μας. Εάν εγγραφείτε, η Εταιρεία θα συλλέξει το e-mail σας και θα σας αποστέλλει ενημερωτικό υλικό αναφορικά με τα προϊόντα του ηλεκτρονικού ή των φυσικών καταστημάτων μας και τυχόν προσφορές.

Οποτεδήποτε δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε τα Newsletters της Εταιρείας μας, μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή σας από τη λίστα αποδεκτών, είτε ακολουθώντας τον σχετικό σύνδεσμο στο τέλος κάθε e-mail που λαμβάνετε από εμάς, είτε στέλνοντας σχετικό αίτημα στο e-mail μας ………………….. Από τα e-mail που σας αποστέλλει η Εταιρεία μας στο πλαίσιο της υπηρεσίας Newsletters, μέσω των cookies καταγράφει τα ποσοστά ανοίγματος μηνυμάτων που λαμβάνετε από εμάς και τον αριθμό των κλικ, μαζί με το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, όταν κάνετε κλικ.

Εάν είστε κάτω των 16 ετών, είστε από το νόμο υποχρεωμένοι να έχετε τη συγκατάθεση των γονέων σας πριν εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο.

1.3.4. Χρήση της φόρμας (template) επικοινωνίας

Περίπτωση απαραίτητης για τη χρήση ορισμένης εφαρμογής εντός της ιστοσελίδας μας γνωστοποίησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας συνιστά και η ενότητα της φόρμας επικοινωνίας, όπου ζητείται υποχρεωτικά το ονοματεπώνυμο, το e-mail, η διεύθυνση και το τηλέφωνό σας προκειμένου να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

1.3.5. Αγορά Προϊόντων από το Ηλεκτρονικό μας Κατάστημα 

Στο e-shop μας υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης αγορών είτε από «επισκέπτες» είτε από «μέλη», μέσω του ατομικού τους λογαριασμού. Για την ολοκλήρωση κάθε οnline παραγγελίας, τη διεκπεραίωση και εκτέλεση αυτής, είναι απαραίτητη η χορήγηση, συλλογή και επεξεργασία ορισμένων απαραίτητων προσωπικών πληροφοριών. Τα δεδομένα αυτά η Εταιρεία μας τα χρησιμοποιεί για την εκτέλεση της παραγγελίας σας, με την πώληση των προϊόντων και την παράδοση αυτών στη διεύθυνση που μας δηλώνετε. 

Θα αποστείλουμε στο e-mail σας την επιβεβαίωση της παραλαβής της παραγγελίας σας ή θα χρησιμοποιήσουμε το e-mail και το τηλέφωνό σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε περίπτωση που αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα στην εκτέλεση της παραγγελία σας ή για να επικοινωνήσει μαζί σας ο υπάλληλος της εταιρείας ταχυμεταφορών σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί και για οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία μαζί σας ή ειδοποίηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στους Όρους Χρήσης.

1.3.6. Πληρωμή προϊόντων με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα

Για την διαδικτυακή πληρωμή των προϊόντων που αγοράζετε από την Εταιρεία με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα, θα μεταφερθείτε αυτόματα σε ασφαλές τραπεζικό περιβάλλον συναλλαγών. Εκεί, θα πρέπει να χορηγήσετε για το σκοπό της πληρωμής το είδος και αριθμό της κάρτας σας, την ημερομηνία λήξης της και τον αριθμό CCV, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα πεδία στη (secure) φόρμα παραγγελίας. Οι συναλλαγές προστατεύονται από ανώτατα συστήματα online ασφαλείας, τα οποία εγγυώνται ένα ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών στις περισσότερες επιχειρήσεις του κόσμου. Η Εταιρεία μας δεν αποθηκεύει τα στοιχεία των καρτών που χρησιμοποιείτε μέσω διαδικτύου, τα οποία δεν είναι ορατά σε εμάς, παρά μόνο λαμβάνει γνώση της επιτυχούς ή μη ολοκλήρωσης της συναλλαγής, για προφανείς σκοπούς εξυπηρέτησης και εκτέλεσης της παραγγελίας σας. Παράλληλα, οφείλετε και εσείς να λαμβάνετε κάθε δυνατό μέτρο για να μην αποκτήσουν τρίτοι πρόσβαση στο λογαριασμό σας, όπως για παράδειγμα να μην γνωστοποιείτε τον κωδικό πρόσβασής σας.

1.3.7. Αγορά προϊόντων στα φυσικά καταστήματα που διατηρεί η Εταιρεία. 

Η Εταιρεία διατηρεί φυσικά καταστήματα στην Ελλάδα. Σε αυτά, και μόνο σε περίπτωση που οι πελάτες μας το επιθυμούν, ενδέχεται να συλλέγονται δεδομένα όπως όνομα, επίθετο, τηλέφωνο και e-mail, τα οποία οι ίδιοι παρέχουν στους συνεργάτες μας, με σκοπό την εγγραφή τους ως μέλη στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Εταιρείας ή την λήψη ενημερωτικών μηνυμάτων (newsletters).

4. Γνωστοποίηση προσωπικών δεδομένων σε τρίτους.

4.1. Δεν πωλούμε, δεν ενοικιάζουμε, δεν ανταλλάσσουμε, δεν εμπορευόμαστε και δεν αποκαλύπτουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, ούτε θα το κάνουμε οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον. Ενδέχεται να γνωστοποιήσουμε δεδομένα σας σε τρίτα μέρη ή να τα χρησιμοποιήσουμε για σκοπό διαφορετικό από αυτόν για τον οποίο αρχικά τα συλλέξαμε, μόνο εάν συναινείτε σε αυτού του είδους την επεξεργασία ή εάν αυτό απαιτείται εκ του νόμου.

4.2. Συγκεκριμένα, ενδέχεται να γνωστοποιήσουμε (μοιραστούμε, αποστείλουμε, ή άλλως διαθέσουμε) τα προσωπικά σας στοιχεία σε τρίτους, είτε πρόκειται για φορείς παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο συμφωνιών μας με αυτούς, μόνο προς εκτέλεση εκ μέρους τους ρητά ανατεθειμένων υπηρεσιών για λογαριασμό μας και μόνο με τους τρόπους που καθορίζονται στην παρούσα Πολιτική, είτε πρόκειται για όργανα της Διοίκησης στο πλαίσιο εξάσκησης των αρμοδιοτήτων τους, ιδίως στις εξής περιπτώσεις:

– σε τρίτους που παρέχουν στην Εταιρεία υπηρεσίες σχετικές με τη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Καταστήματος, όπως για παράδειγμα developers, data analysts, προμηθευτές, παρόχους υπηρεσιών ασφάλειας δεδομένων, αυστηρά για το σκοπό της παροχής των υπηρεσιών τους προς εμάς,

– σε service providers για τη φιλοξενία της βάσης δεδομένων των πελατών μας, τη διαχείριση των πληροφοριακών μας συστημάτων (ΙΤ providers) και την εν γένει τεχνική υποστήριξη και διαχείριση του συνόλου των συστημάτων μας,

– σε εταιρείες ταχυμεταφορών, για την παράδοση των παραγγελιών σας,

– σε διαφημιστικές εταιρείες και εν γένει παρόχους διαφημιστικών υπηρεσιών. Η Εταιρεία δεν αποκαλύπτει προσωπικά σας δεδομένα χωρίς τη συναίνεσή σας, δύναται, ωστόσο να μοιράζεται με τρίτους παρόχους διαφημιστικών υπηρεσιών πληροφορίες από τις οποίες δεν είναι δυνατή η ταυτοποίησή σας και ιδίως στατιστικές πληροφορίες αναφορικά με τα προϊόντα που αγοράστηκαν, δημογραφικά στοιχεία ή στοιχεία αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών που χρησιμοποιήθηκαν για την πρόσβαση των επισκεπτών στο e-shop μας κ.α.,

– σε εξωτερικούς συμβούλους (όπως λογιστές, ελεγκτές, συμβούλους, δικηγόρους κ.λπ.),

– σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και παρόχους πιστωτικών καρτών ή άλλους παρόχους διευκόλυνσης ηλεκτρονικών συναλλαγών, για την εξυπηρέτηση των διαδικτυακών αγορών σας,

– σε κάθε τρίτο μέρος στο οποίο μπορεί να πωλήσουμε ή να μεταβιβάσουμε το σύνολο ή μέρος της Εταιρείας μας ή των περιουσιακών μας στοιχείων,

– όπου απαιτείται ή επιτρέπεται από το εφαρμοστέο δίκαιο, σύμφωνα με τις νομικές μας υποχρεώσεις και

– σε κυβερνητικές υπηρεσίες και δημόσιες αρχές, ρυθμιστικά όργανα και υπηρεσίες επιβολής, για σκοπούς συμμόρφωσης με έγκυρη και εγκεκριμένη αίτηση, συμπεριλαμβανομένης δικαστικής απόφασης ή άλλης έγκυρης νομικής διαδικασίας, για την προστασία από απάτες και για συναφείς σκοπούς ασφαλείας.

4.3. Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι της Εταιρείας μας που έχουν πρόσβαση και επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα είναι συγκεκριμένοι και κατάλληλα εκπαιδευμένοι, δεσμεύονται από όρους εμπιστευτικότητας και ενεργούν μόνο στη βάση όσων στοιχείων πρέπει να γνωρίζουν, για να ικανοποιήσουν τους νόμιμους σκοπούς επεξεργασίας, που αναφέρονται ανωτέρω. Η πρόσβαση προσώπων στα δεδομένα σας χωρίς εξουσιοδότηση απαγορεύεται αυστηρά.

5. Μεταφορές Δεδομένων

Η Εταιρεία συλλέγει, επεξεργάζεται και χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε περίπτωση μεταφοράς των προσωπικών σας δεδομένων εκτός Ε.Ε. ή χρήσης τρίτων φορέων παροχής υπηρεσιών εκτός Ε.Ε., θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με την εφαρμοστέα νομοθεσία προστασίας δεδομένων, συγκεκριμένα, τις νομικές απαιτήσεις για την επαρκή προστασία όσον αφορά μεταφορά δεδομένων εκτός της Ε.Ε.

6. Διατήρηση Αρχείων

6.1. Οι πληροφορίες που μας παρέχετε μπορεί να αρχειοθετούνται ή να φυλάσσονται περιοδικά, σύμφωνα με τις σχετικές διαδικασίες ασφαλείας μας. Δεν διατηρούμε τα δεδομένα σας για περισσότερο χρόνο από όσο είναι απαραίτητο για να εκπληρώσουμε τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν, εκτός αν ο νόμος απαιτεί να τα διατηρούμε για μεγαλύτερο διάστημα (π.χ. αναφορικά με τα φορολογικά παραστατικά των αγορών σας), ή να τα διαγράψουμε σε συντομότερο, ή εκτός εάν ασκήσετε το δικαίωμά σας για διαγραφή ή περιορισμό των δεδομένων σας (όποτε αυτό επιτρέπεται). 

6.2. Παραδείγματος χάριν, θα τηρούμε τα στοιχεία που μας έχετε παράσχει με σκοπό τη δημιουργία του λογαριασμού σας, μόνο για όσο χρόνο αυτός είναι ενεργός. Σε περίπτωση που ο λογαριασμός σας μείνει πλήρως ανενεργός για διάστημα μεγαλύτερο των τριών (3) ετών, αυτός θα απενεργοποιείται και θα διαγράφεται από τα συστήματά μας. Τα φορολογικά στοιχεία της κάθε αγοράς διατηρούνται για δέκα (10) έτη από την ολοκλήρωση της αγοράς. Όταν πλέον τα δεδομένα δεν είναι απαραίτητα για τους σκοπούς συλλογής τους, διαγράφονται, αποκλείονται πρόσβασης ή καθίστανται ανώνυμα.

7. Συνδέσεις Προς Λοιπούς Ιστοτόπους

Παρέχουμε συνδέσεις με άλλους ιστοτόπους εκτός της Εταιρείας για δική σας ευκολία και πληροφόρηση. Οι ιστοσελίδες αυτές λειτουργούν ανεξάρτητα, και εφόσον δεν συνεργάζονται με την εταιρία δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχό μας. Πιθανόν να ακολουθούν δική τους πολιτική απορρήτου, την οποία σας προτρέπουμε να εξετάσετε σε περίπτωση που επισκεφθείτε κάποιον σύνδεσμο προς λοιπούς ιστοτόπους.

8. Ασφάλεια

8.1. Δεσμευόμαστε να διαφυλάττουμε και να προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα. Εφαρμόζουμε διαρκώς τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για να εξασφαλίσουμε ένα κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας, προκειμένου να αποφευχθεί η τυχαία ή παράνομη καταστροφή, απώλεια, αλλοίωση, μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη ή πρόσβαση προσωπικών σας δεδομένων που συλλέγονται, αποθηκεύονται ή υποβάλλονται σε άλλου είδους επεξεργασία εκ μέρους μας ή εκ μέρους των συνεργατών μας.

8.2. Πιο συγκεκριμένα, στην Εταιρεία μας εφαρμόζουμε διαδικασίες και μέτρα ασφαλείας στα φυσικά και ηλεκτρονικά αρχεία μας, προκειμένου να προστατεύσουμε τις προσωπικές πληροφορίες που κατέχουμε. Αρχειοθετούμε και αποθηκεύουμε με ασφάλεια τα έγγραφα που πρέπει να τηρούμε σε φυσική (έγχαρτη) μορφή και περιορίζουμε την πρόσβαση σε αυτά μόνο σε όσους συνεργάτες μας χρειάζεται να τα επεξεργάζονται. Περαιτέρω, υπάρχουν τακτικοί και συστηματικοί έλεγχοι στις θέσεις εργασίας, όπως αυτόματο κλείδωμα των υπολογιστών, συχνές αναβαθμίσεις υλικού και λογισμικού και παραμετροποιήσεις, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και εκμετάλλευσης κρίσιμων δεδομένων που αποθηκεύονται στα συστήματά μας.

8.3. Αναθεωρούμε τακτικά τα μέτρα ασφαλείας και θα προσπαθήσουμε να προστατέψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σαν να ήταν δικά μας. Δεν είμαστε όμως υπεύθυνοι για τις ενέργειες τρίτων μερών ή για τα μέτρα ασφαλείας τους σε σχέση με τις πληροφορίες που τα τρίτα μέρη αυτά ενδέχεται να συλλέγουν ή να επεξεργάζονται μέσω των διαδικτυακών τους τόπων, των υπηρεσιών τους ή με άλλον τρόπο. 

9. Ενημερώσεις

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής ή ενημέρωσης μέρους της παρούσας Πολιτικής Προστασίας Δεδομένων οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς προειδοποίηση των χρηστών. Παρακαλείσθε να την ελέγχετε συχνά ώστε να ενημερώνεστε για οποιεσδήποτε αλλαγές ή ενημερώσεις της Πολιτικής. Ωστόσο, σε περίπτωση σημαντικών αλλαγών στην Πολιτική Απορρήτου, θα δημοσιευθεί μια προειδοποίηση στην αρχική σελίδα και οι αλλαγές θα εφαρμοστούν 15 μέρες μετά τη δημοσίευση.

10. Τα δικαιώματά σας.

10.1. Έχετε το δικαίωμα να ενημερώνεστε για τα προσωπικά σας δεδομένα που αποθηκεύονται και να έχετε πρόσβαση σε αυτά χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας στην ενότητα «Επικοινωνία» βάσει του άρθρου 15 του Κανονισμού 679/2016. Έπειτα από απαίτηση πρόσβασης στα δεδομένα, θα ικανοποιήσουμε το αίτημά σας όπως απαιτεί ο ισχύων νόμος, και σε κάθε περίπτωση εντός ενός μηνός από την παραλαβή του αιτήματος σας.


10.2. Στην περίπτωση που τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί είναι λανθασμένα, ανακριβή ή εκτός ισχύος, θα τα διορθώσουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα έπειτα από αίτημά σας για διόρθωση βάσει του άρθρου 16 του Κανονισμού 679/2016.

 .
10.3. Έχετε, επίσης, το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων από την εταιρία οποιαδήποτε στιγμή για επιτακτικούς και νόμιμους λόγους βάσει του άρθρου 21 του Κανονισμού 679/2016, ή να αιτηθείτε την διαβίβαση των εν λόγω δεδομένων σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας (δικαίωμα στην φορητότητα) εκτός αν προβλέπει διαφορετικά ο ισχύων νόμος.


10.4. Αν αποδεχθείτε την επεξεργασία των δεδομένων, μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή υποβάλλοντας αντίστοιχο αίτημα. Αν αποφασίσετε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, θα προβούμε σε ανωνυμοποίηση των προσωπικών σας δεδομένων στην βάση δεδομένων και στη διαγραφή οποιασδήποτε αναφοράς στο άτομό σας με μελλοντική ισχύ του παρόντος σε εφαρμογή του δικαιώματος στην διαγραφή (δικαίωμα στην λήθη) του υποκειμένου των δεδομένων, άρθρο 17 του Κανονισμού 679/2016, χωρίς να θίγεται η νομιμότητα της, μέχρι την στιγμή της διαγραφής, επεξεργασίας των δεδομένων.

10.5. Περαιτέρω, εντός της ΕΕ, τα άτομα έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν καταγγελία σχετικά με τον τρόπο χειρισμού των πληροφοριών τους στην αρμόδια εποπτική αρχή. Κατάλογος όλων των εποπτικών αρχών της ΕΕ διατίθεται στον δικτυακό τόπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/article-29/structure/data-protection-authorities/index_en.htm

Η άσκηση των δικαιωμάτων υπό 10.1. έως και 10.4. πραγματοποιείται με την κατάθεση αντίστοιχης αιτήματος στα γραφεία της Εταιρείας ή εναλλακτικά μέσω της αποστολής μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@idolo.gr.

11. Επικοινωνία

Αν επιθυμείτε (1) να μάθετε περισσότερα για τα προσωπικά σας δεδομένα που επεξεργαζόμαστε, (2) να αποκτήσετε πρόσβαση, να διορθώσετε, να αποκλείσετε την πρόσβαση ή να διαγράψετε τα προσωπικά σας δεδομένα, (3) να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας, (4) να σταματήσουμε να σας αποστέλλουμε ενημερωτικά δελτία και (5) να ρωτήσετε οτιδήποτε για τις πρακτικές απορρήτου, την χρήση ή μεταβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σε κάθε περίπτωση εάν θεωρείτε ότι παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματά σας όσον αφορά την επεξεργασία και ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων διατηρείτε το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία εδρεύει στην Αθήνα (Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23) και στο τηλέφωνο 2106475600 και φαξ 2106475628 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας complaints@dpa.gr, σύμφωνα με την διαδικασία και τους όρους που περιγράφονται στον ιστότοπο της Αρχής.